Kā izvēlēties universālo virtuves nazi?

Filtrēt
Publikācijas
Tēmas
Visas publikācijas
  • Raksti
  • Receptes
  • Atsauksmes
Visas tēmas
  • Par produktu
  • Pircēju padomi
Lai uzrakstītu rakstu

Kā izvēlēties universālo virtuves nazi?

Kā izvēlēties universālo virtuves nazi?

Virtuves nazi mēdz dēvēt par svarīgāko pavāra instrumentu virtuvē. Pareiza galvenā virtuves palīga izvēle nosaka daudz. Vai nazis izrādīsies universāls un ērts, tā, lai tas “saplūstu” ar jums, un jūs vairs nemanītu, cik daudz dažādu darbību ar to veicat. Vai arī katru reizi, kad gatavojat, jūs domājat par to, cik labi būtu nopirkt nazi katram atsevišķam uzdevumam. Un, ja virtuvē ir nepieciešams rīks, ar kuru vienlaikus var tikt galā ar visu veidu produktiem - gaļu, zivīm, putnu gaļu, dārzeņiem, augļiem un garšaugiem, sasmalcināt to, kas jāsasmalcina, un uzmanīgi sagriezt plānās šķēlēsto vēlamos produktus, pievērsiet uzmanību šiem punktiem.


Daudzpusīgs universālais virtuves nazis: 5 labas īpašības



1. Asmens materiāls. Nazis, kas izgatavots no augstas stiprības oglekļa tērauda, ​​kas ir ciets un nodilumizturīgs, šāds virtuves nazis ir vērtīgs ieguldījums jūsu virtuvē. Šāds nazis jums kalpos ilgu laiku, nesabojās produktu garšu un neprasīs īpašu apstrādi - to ir tikpat viegli kopt, kā to izmantot tam paredzētajam mērķim.


2. Garums. Universālajam virtuves nazim ērts asmens garums ir 13-20 cm. Šeit labāk koncentrēties uz saviem paradumiem un galvenajiem produktiem, ar kuriem strādājat visbiežāk. Ja nav jāgriež lieli gaļas gabali, varat izvēlēties īsāku asmeni. Un otrādi – ja pastāvīgi ar griežat lielus gaļas gabalus, tad labāk izvēlēties nazi ar garāku asmeni.


3. Asināšana. Divpusēji simetrisks asmens ir kļuvusi par zināmu standartu starp universālajiem virtuves nažiem. Ko tas nozīmē praksē? Tīri griezumi produktiem, kas jāgriež glīti un plānās šķēlēs, un ērti lietojams neatkarīgi no tā, vai esat pieradis griezt ar kreiso vai labo roku.


4. Rokturis. Mūsdienu naži var piedāvāt vairākas rokturu iespējas, un visizplatītākais no tiem ir “viltus” rokturis (nav visa roktura garumā), kas ar kniedēm stingri nostiprināts naža rokturī, vai pilnībā metālisks rokturis, kas “ieplūst” asmenī. Otrais variants parasti sver nedaudz vairāk, bet ir stiprāks, pateicoties bezšuvju stiprinājumam - kur nazis ar uzliktu rokturi kalpos ļoti ilgi, nazis ar cieta tērauda rokturi ir gandrīz mūžīgs. Kam pievērst uzmanību? Rokturis var būt gluds, bet ne slidens - tas ir atbildīgs par īpaši sagatavotu plastmasu uz nažiem ar uzliktu rokturi vai satīna (Soft Touch) apdari uz cieta tērauda rokturiem.


5. Ērtums. Vēl viens vispārīgs ieteikums, par kuru visi runā, ir "pārliecinieties, ka nazis labi iederas jūsu rokā". Bet kā to izdarīt, ja gatavojaties iegādāties virtuves nazi interneta veikalā? Mēs par to parūpējāmies uzreiz - visiem FISSMAN nažiem ir no ergonomikas un drošības viedokļa pārdomāti rokturi, tie neslīd un ērti ieguļ rokā. Ja tomēr vēlies pārleiecināties, tad nāc uz jebkuru veikalu FISSMAN Rīgā un pamēģini noskatītos nažus.


Mūsu veikalā tiek piedāvāti ne tikai naži - kopā ar tiem uzreiz var izvēlēties asināmos, nažu statīvus vai magnētiskās lentes, ja vēlaties ietaupīt vietu darba zonā un pārcelt nažu glabātuvi pie sienas.



Gatavo vairāk kopā ar FISSMAN

 

Fissman Anete | 30 оanvāris 2023
Komentāri0
Lai atstātu komentāru, ir jāautorizējas

Pasūtīt zvanu

Jūsu vārds obligāti jāaizpilda
Kontakttālrunis obligāti jāaizpilda

Autorizācija

Jūsu tālrunis vai e-pasts obligāti jāaizpilda
Parole ir obligāti jāaizpilda Aizmirsāt paroli?
Ja jums nav lietotāja konta, reģistrējies