5 lietas virtuvē, kurām nevajadzētu taupīt

Filtrēt
Publikācijas
Tēmas
Visas publikācijas
  • Raksti
  • Receptes
  • Atsauksmes
Visas tēmas
  • Par produktu
  • Pircēju padomi
Lai uzrakstītu rakstu

5 lietas virtuvē, kurām nevajadzētu taupīt

5 lietas virtuvē, kurām nevajadzētu taupīt


   

Lai cik paradoksāli tas neliktos, tomēr kvalitatīvi virtuves piederumi pasargās Jūs no liekiem tēriņiem. Šīs lietas Jūs izmantosiet virtuvē katru dienu, jo kvalitatīvāki tie būs, jo ilgāk tie kalpos.

   

Padomājiet, vai ir vērts taupīt riskējot ar veselību un iegādāties traukus ar bīstamiem piemaisījumiem sastāvā? Kārtējo reizi tērēt laiku jaunas pannas vai katla meklējumos tikai tāpēc, ka iepriekšējais pirkums ātri izgājis no ierindas?

   

Šajā rakstā pastāstīsim par pieciem galvenajiem priekšmetiem virtuvē, uz kuriem nevajadzētu taupīt!



Оглавление:

1. Naži
2. Pannas
3. Katli
4. Trauki cepeškrāsnij
5. Aksesuāri
6. FISSMAN produkcija
   6.1.  Naži
   6.2.  Pannas
   6.3.  Katli
   6.4.  Trauki cepeškrāsnij
   6.5.  Aksesuāri

1. Naži

   

Virtuves nazis ir galvenais darba instruments virtuvē. Nekvalitatīvs nazis ātri sabojāsies vai slikti tiks galā ar savu darbu. Vēlams iegādāties vismaz vienu kvalitatīvu universālo nazi.

   

Metāla vai keramikas - atkarīgs no jūsu vajadzībām. Tērauda nazis nedaudz ātrāk notrulinās un prasīs rūpīgāku mazgāšanu, jo spēj uzsūkt ēdiena smaržu. Bet tie kalpo ilgi, ir elastīgi un viegli uzasināmi. Turklāt to modeļu klāsts ir plašāks, un izvēlēties nazi noteiktam produktam ir daudz vieglāk.

   

Keramikas nazis paliek ass vairāku gadu garumā. Tie nav tik jutīgi pret smaržām, bet viegli absorbē šķidrumu. Turklāt, ja nazis tiek nomests, asmens var viegli salūzt. Tāpat keramika nav piemērota darbam ar saldētu pārtiku, kauliem un cietiem dārzeņiem.



2. Pannas

   

Uzcept olu kulteni brokastīs, pagatavot kotletes pusdienās vai pastu vakariņām - panna var būt nepieciešama jebkurā laikā. Ideālā gadījumā labāk iegādāties uzreiz divus universālos palīgus, lai vienlaikus pagatavotu vairākus ēdienus.


   

Kvalitātivas pannas, diemžēl, nemaksās lēti. Čugunu, kvalitatīvu nerūsējošo tēraudu vai nodilumizturīgu alumīniju nevar nosaukt par budžeta materiāliem. Toties tie būs izturīgi pret bojājumiem un droši lietošanā.

   

Universālākais no materiāliem ir alumīnijs. Tas nav tik smags kā čuguns, bieži tiek pārdots tieši ar pretpiedeguma pārklājumu. Uz tērauda pannām reizēm uzklāj pretpiedeguma krāsu, kas slikti tiek galā ar savu uzdevumu. Ja esat nolēmis iegādāties alumīnija traukus, tad izvēlēties lietā alumīnija modeļus. Tie būs dārgāki par “spiestajiem”, toties mazāk pakļauti deformācijai.



3. Katli

   

Katlus lietosiet tikpat bieži kā pannas. Tāpēc nevajadzētu taupīt uz kvalitatīvu trauku iegādi. Trauku materiāls ir ārkārtīgi svarīgs. Daži metāli ir jutīgi pret skābo vidi, tāpēc tādus ēdienus kā borščs, skābu kāpostu vai tomātu zupu nav ieteicams gatavot čuguna vai alumīnija traukos bez pārklājuma. Nerūsējošais tērauds, emaljētie trauki un katli ar pretpiedeguma pārklājumu ir līderu trijnieks. Patiesībā, ar tērauda izvēli ir jābūt uzmanīgām. Nekvalitatīvs materiāls ēdienam piešķirs metālisku piegaršu. Keramika kļūst nederīga no viena neliela bojājuma, bet pretpiedeguma pārklājumu nedrīkst saskrāpēt.

   

Tomēr pretpiedeguma pārklājums derēs ne tikai zupu vārīšanai, bet arī iepriekšējai dārzeņu apcepšanai.



4. Cepeškrāsns trauki

   

Šeit svarīga pārliecība par materiālu, jo tas saskaras ar augstām temperatūrām. Čuguns, silikons, keramika, stikls vai tradicionālās formas ar pretpiedeguma pārklājumu - viegli apmaldīties šādā dažādībā. Katram materiālam ir gan plusi, gan mīnusi.

   

Čuguns - lieliski vada siltumu, bet ilgi sakarst un nedraudzējas ar skābiem produktiem.

   

Silikonu ir viegli mazgāt un ēdiens nepielīp pie formas. Silikona formās veidotā kūka sanāk kārtīga, līdzena pēc kontūras un vienmērīga pēc krāsas. Turklāt silikons ir pievilcīgs arī cenas ziņā. Vienīgais trūkums – silikona formas ir diezgan neaizsargātas pret nekārtīgu izturēšanos: tās viegli var caurdurt, pārgriezt ar nazi.


   

Keramika un stikls kalpos gadiem ilgi, ja netiks pakļauti straujām temperatūras svārstībām.

   

Stikls būs piemērots tiem, kas gatavo “kārtainus” ēdienus, piemēram: lazanja, parmidžano, tiramisu u.c. Šie ēdieni ideāli izskatīsies caurspīdīgā formā. Skaisti izkārtoti satura slāņi būs redzami caur sānu sienām. Šāds ēdiena pasniegšanas veids fascinē un piešķir tam zināmu šarmu.

   

Keramikas formas ir visdabiskākās: tieši tās izmantoja mūsdienu cilvēka tālie senči. Keramika neuzsūc kaitīgas vielas un nepatīkamas smakas, piemēram, no trauku mazgāšanas līdzekļa. Tomēr ar keramikas izstrādājumiem jābūt uzmanīgiem: tie jāsargā no kritieniem un triecieniem.

   

Pretpiedeguma formas labāk pacieš temperatūras spēles, labi vada siltumu un pietiekami ātri uzkarst. Patiesībā, tās ir jutīgas pret metāla ierīcēm un prasa saudzīgu kopšanu. Piemēram, tos nav ieteicams mazgāt trauku mazgājamā mašīnā.



5. Aksesuāri

   

Virtuves aksesuāri — zupas kausiņš, lāpstiņa, putotājs, bez tiem ļoti grūti iztikt virtuvē. Un, ja vēlaties taupīt, tad nevis uz aksesuāru kvalitāti, bet uz to daudzumu. Labāk nopirkt sev optimālu piederumu skaitu un ieguldīt naudu to kvalitātē. Lēti vai nekvalitatīvi piederumi ātri vien nonāks atkritumu grozā.

   

Iespējams, visilgmūžīgākie būs metāla aksesuāri. Tie neuzsūc smaržas, kā koka piederumi, labi panes karstumu, atšķirībā no plastmasas, un ir funkcionālāki nekā silikons.


   

Tātad uz pannām, katliem, nažiem, cepšanas traukiem un virtuves piederumiem taupīt nevajadzētu. Atļaujoties vienreiz kvalitatīvus piederumus, jūs ievērojami samazināsiet tēriņus nākotnē.



FISSMAN produkcija

6.1. Naži





   

FISSMAN piedāvā plašu augstas kvalitātes nažu sortimentu. Kompānijā ir pārstāvēti dažādas cenu kategorijas modeļi, kas dod iespēju piemeklēt piemērotu preci jebkuram budžetam. Kolekcijās ietilpst arī tādi aksesuāri kā: augstas kvalitātes nerūsējošā tērauda nažu asinātāji ar dimanta pārklājumu, magnētiskie nažu turētāji un statīvi nažu glabāšanai.



FISSMAN nažu priekšrocības:


- droši un izturīgi

- paaugstināta izturība pret nodilumu

- plašs sortiments

- viegli izvēlēties nazi jebkuram uzdevumam

- ilgstoši saglabā asmeņa asumu

- spēcīga naža konstrukcija neatkarīgi no modeļa un sērijas.



6.2. Pannas





   

Kompānija FISSMAN piedāvā kvalitatīvas aluminīja pannas dažādās cenu kategorijās. Sortimentā ir 34. sērijas ar dažādām produktu īpatnībām.


   

Piemēram, pannas no PROMO un VULCANO sērijas izgatavotas no augstas kvalitātes izturīga alumīnija ar pretpiedeguma parklājumu Touch Stone. Alumīnijs ātri uzkarst un ilgi uztur siltumu. Daudzslāņu gludais pārklājums Touch Stone izgatavots no ekoloģiski tīra materiāla ar keramikas daļiņām un baltiem un melniem plankumiem, izturīgs pret koroziju, līdzīgs dabīgam akmenim. Dažādu krāsu plankumi atbild par noturību pret dažādiem vides iedarbības veidiem, un tas nozīmē, ka ražotājs izmanto slāņus, kas aizsargā no dažādiem bojājumu tipiem.


   

Sērija PRESTIGE ir īsts tehnoloģisks izrāviens trauku industrijā! Greblon C3 segums tika izstrādāts un ražots Vācijā. Inovatīvajam daudzslāņu pretpiedeguma pārklājumam Greblon C3 piemīt ekskluzīvas īpašības: tas ir izturīgs pret nodilumu un koroziju uz tā sastāvā esošo keramisko daļiņu rēķina.



FISSMAN pannu priekšrocības:


- ļauj gatavot ēdienus ar nelielu eļļas daudzumu

- satur dabiskas vielas

- nodrošina aizsardzību pret mehānisko nodilšanu

- atbilst starptautiskajiem vides standartiem

- nesatur PFOA un citas toksiskas vielas

- garantē no 3 000 līdz 20 000 ekspluatācijas ciklus, atkarībā no sērijas.



6.3. Katli





   

Zīmola klāstā katli ieņem īpašu vietu. Saprotot, ka tas ir viens no pieprasītākajiem virtuves piederumiem, kompānija nemitīgi papildina sērijas. Starp izstrādājumiem pārstāvēti:


- tērauda katli,

- lietā alumīnija katli ar pretpiedeguma pārklājumu;

- biezā čuguna katli;

- trauki no viegla, emaljēta čuguna;

- karstumizturīgi keramikas un stikla trauki;

- katlu komplekti.



FISSMAN katlu priekšrocības:


- nesatur PFOA un citas toksiskas sastāvdaļas

- tērauda katliem - 100% pretkorozijas izturība

- Fissman metāla katli nereaģē ar ēdienu, nemaina sastāvu, garšu un smaržu

- čuguns (parasts, vieglais ar emalju) piemērots plītij, cepeškrāsnij

- augsta mehāniskā izturība, grūti saskrāpēt.



6.4. Trauki cepeškrāsnij





   

Formas ar pretpiedeguma pārklājumu FISSMAN - to cilvēku izvēle, kuri novērtē kvalitāti un tiecas pēc veselīga uztura.

   

Zīmola galvenās īpašības un lepnums ir superizturīgais paša izstrādātās daudzslāņu pretpiedeguma pārklājums TouchStone. Sastāvā nav kaitīgu piemaisījumu - tikai drošas un dabīgas izejvielas.


Fissman cepšanas formas priekšrocības:


- izgatavoti no augstas kvalitātes izturīga alumīnija ar pretpiedeguma parklājumu Touch Stone, pateicoties kuram var izmantot minimālu eļļas daudzumu un gatavot veselīgus ēdienus, kas piemēroti diētiskam uzturam.






   

Pateicoties noņemamam rokturim pannas no sērijas BLACK COSMIC, LA GRANITE, FIORE un REBUSTO var izmantot arī cepšanai cepeškrāsnī



Pannām ar noņemamu rokturi ir savas priekšrocības:


- ērti uzglabāt izjauktā veidā

- rokturis izgatavots no bakelīta – nekarsē, neslīd

- temperatūras devējs uz roktura parāda optimālo pannas karsēšanu

- pannām ir indukcijas dibens, kas ātri un vienmērīgi uzkarst līdz vajadzīgajai temperatūrai, izslēdzot produktu piedegšanas iespēju.






   

Keramikas izstrādājumi, kurus izgatavo, izmantojot mālu. Keramikas trauki ir ne tikai ērti ēdienu cepšanai cepeškrāsnī, bet arī spēj izdaiļot jūsu virtuvi kā nevienu citu. Izņemot keramikas trauku no cepeškrāsns, tajā var pasniegt ēdienu, kā arī uzglabāt to leduskapī.

   

Porcelāna trauku kolekcija LIMONCELLO. Visiem iemīļotā sērija ar citroniem iedvesmoja kompānijas FISSMAN dizainerus izveidot papildus līniju, kas sastāv no šķīvjiem, bļodām, traukiem un cepšanas un pasniegšanas traukiem. Jebkura saimniece novērtēs arī LIMONCELLO trauku praktiskumu - tos var izmantot mikroviļņu krāsnī un trauku mazgājamā mašīnā.



Keramikas formu priekšrocības:


- drošs sastāvs

- vienmērīgs siltuma sadalījums

- augsta izturība

- estētisks izskats






   

Saglabājot tradīcijas un apgūstot jaunās tehnoloģijas, FISSMAN piedāvā čuguna trauku sēriju. Mūsdienu cilvēkam ir visplašākās iespējas izvēlēties veidus un līdzekļus ēdiena pagatavošanai. Taču par klasiskajiem čuguna traukiem, kas tiek nodoti no paaudzes paaudzē, ne velti runā, ka tie ir pārbaudīti gadsimtiem ilgi un joprojām nav zaudējuši aktualitāti.


Čuguna priekšrocības:


- ilgmūžība

- energotaupība

- dabiskās pretpiedeguma īpašības

- universālums

- biezās sienas veicina vienmērīgu siltuma sadali, un izslēdz deformāciju no pārkaršanas vai kritieniem

- panna paredzēta ēdienu pasniegšanai gan profesionālajās ēdināšanas iestādēs, gan mājās

- droši veselībai un videi






   

Pie silikona nekas nepielīp! Tas ir lieliski piemērots darbam ar ceptiem izstrādājumiem, kurus nav viegli izņemt no cietas formas. Silikonu pat nevajag ietaukot vai izmantot cepamo papīru. Tas ir gan ērti, gan ekonomiski. Divos vārdos sakot - lielisks materiāls!

   

Silikona formas no FISSMAN ir izgatavotas no augstas kvalitātes karstumizturīga silikona. Izstrādājums ir viegls un nav izvēlīgs uzglabāšanā un kopšanā, kā arī tam ir vairākas citas priekšrocības:


- plašs darba temperatūru diapazons

- 100% pārtikas silikons, nav toksisks, nav smakas

- pretpiedeguma īpašības

- gatavos ēdienus viegli izņemt no formas

- universāls

- ilgmūžība

- izturība pret netīrumiem, kopšanas vieglums

- drošs sastāvs



6.5. Aksesuāri





   

Jebkura saimniece virtuvē neiztiek bez palīgiem - virtuves aksesuāriem. Tie padara gatavošanas procesu daudz vienkāršāku un patīkamāku, FISSMAN aksesuāru klāsts ir tik daudzveidīgs, ka virtuves piederumus atradīs pat visizvēlīgākā saimniece.

   

Agrāk tika uzskatīts, ka metāla aksesuāri nav radīti traukiem ar pretpiedeguma pārklājumu. Tomēr Fissman izstrādājis traukus, kas no tiem nebaidās. Pateicoties Greblon C3 PEEK un TiPro pastiprinātajiem parklajumiem, zīmola pannas iztur pat tērauda pieskārienus.

   

Iepazīties ar pilnu FISSMAN virtuves aksesuāru klāstu var interneta veikalā



   

Mums ir ļoti svarīgi, lai katrai ģimenei Latvijā būtu pieejami augstvērtīgiem traukiem, kuros var gatavot garšīgu un veselīgu ēdienu. Tāpēc mēs veicam FISSMAN produktu piegādi visā Latvijā.


Fissman Jānis | 15 augusts 2022
Komentāri0
Lai atstātu komentāru, ir jāautorizējas

Pasūtīt zvanu

Jūsu vārds obligāti jāaizpilda
Kontakttālrunis obligāti jāaizpilda

Autorizācija

Jūsu tālrunis vai e-pasts obligāti jāaizpilda
Parole ir obligāti jāaizpilda Aizmirsāt paroli?
Ja jums nav lietotāja konta, reģistrējies